
Çikolata sevmenize ragmen şişmansaniz ya da yememeniz gerekiyorsa kullanabileceginiz bir urunu takdim etmekten gurur duyarım. Asagida resmini gordugunuz urun, "kakao tozunu burnunuza cekiyor" hissi yaratarak çikolataya duydugunuz azginca askı biraz olsun korüklüyor.
Bu deneyim, Harvard'li profesör David Edwards'ın başında oldugu bir grup tarafından bulunmus ve bir çok ürün için de uygulanacakmış. Adam diyor ki: "Over the centuries we've been eating smaller and smaller quantities at shorter and shorter intervals. It seemed to us that eating was tending toward breathing, so, with a mix of culinary art and aerosol science, we've helped move eating habits to their logical conclusion. We call it whiffing." whiffing!!! yeni bir kavram. ben her gun yeni kavramların çıkışına tanık oldugumda heyecanlanıyorum.
tarihe tanıklık ediyoruz lan!
Sİmdilik 4 tipte cikmis bu "borumsu"lardan. Naneli, mangolu, ahududulu ve düz çikolatalı. Su an her biri 2 dolar gibi bir fiyattan satılıyor. Çok denemek isteyen burdan satın alabilir. http://www.laboshop.fr/lewhif.html
bir oda dolusu bilim adami oturup kafa patlatip ancak "kakaoyu koklatmayi" buluyorlarsa , yazik lan..
YanıtlaSildirek zayiflatmayi bulsalar ya..
whiffing mis, külahima anlatsinlar onu!
ben hep kokluyom nane, bi bok olmuyor, canim daha cok yemek istiyor!
seni harvarda gonderelim bebeem o zaman.
YanıtlaSilwalla adamin aciklamasi baska seyler icin de bunu ilerde yapacagini anlatiyor.
ilerde mesela taze fasulye pilav koklicaz ama yemicez.
bu abimiz bun nasıl karar vermiş acaba. bu kafaya nasıl gelmiş? o kadar okumuş etmiş sonunda burundan çekilen tozu mu bulmuş. ya bırak amca bunu meybuz yaptı zaten. emilen portakal hemde soğuk. ayrıca tang var kim içiyo? taze sıkılmış portakal varken tangin yüzüne bakılmıyo. illa kilo almicaksan yeme. profesör amcaya bi mangal yapsak yanıdna bir büyük aççsak. toz yemekti çukutattı bırakır bence.
YanıtlaSilyalniz sen olayi anlamamissin :D
YanıtlaSiltozu cekmiyorsun, kokusu geliyor gibi.
hafif tozlu.
meybuz yeniyordu ayrica
meybuz emilir. sonra sadece buzu kalır.minimal dimağlar o buz karşısında dehşete düşer. bunun bol tozlusuda var mı? Aromamı bu o zaman.bilim adamı ne yaptığını bilmiyor. bilim adamıymışşsın ama aynı zmanda küçük işlerin adamıymışsın harvardlı profesör.
YanıtlaSilahauah yarıldım muhabbete :)
YanıtlaSilonur sen baya sıkılmışsın, gel de biraz keyif yapalım :)